unnamed.jpeg

Photographer/ Director

In 2005 is Jet van Schie (1981) afgestudeerd als beeldend kunstenaar. Haar werk richt zich op de fantasiewereld van mensen en hoe dit tot uiting komt in hun leven. Ze fotografeerde o.a. ge-enceneerde miniatuurtjes op kindergraven en verdiepte zich verder in dit thema met series over dierengraven en ‘vergeten’ graven in Frankrijk, Italië en België. Ook alter ego's en LARP'ers (Life Acting Rol PLaying) en STARWARS figuren spelen hun rol in haar werk. Haar werk is tentoongesteld door Galerie van Kranendonk en tijdens de fotografiebeurs Paris Photo en in het CBK Rotterdam. Je werk sinds 2009 amen et Casper Rila vanuit het maatschap 500WATT.

n 2015 is Jet van Schie begonnen aan een opleiding theater regie aan het Rotterdamse Centrum voor theater. Zij maakt eigen voorstellingen  en werkt als filmregisseur aan verschillende projecten voor 500WATT. 

Theater maken is voor mij als een spiegel. Het draait je gezichtsveld en zet je blik op scherp. Je beschouwt de dingen niet meer zoals ze zijn maar onderzoekt ze opnieuw, definieert ze opnieuw en gaat er mee aan de haal. Het onderzoek van het maken van een voorstelling is voor mij als het voor het eerst leren lopen. Je zoomt in en vergroot even uit. Je legt bloot en onderzoekt de kern. Theater mag dromen, fantaseren, pijn doen, leven, huilen, lachen, aanzetten tot nieuwe inzichten en reflecteren. Terugkerend thema’s in mijn werk zijn identiteit, de dood, gedachten spinsels, taboes, patronen doorbreken.